Pratik Bilgiler

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

Muhasebe Standartları

» Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. Resmi Gazete

SİRKÜLER

Sirküler No:2013/16 MEVCUT MÜKELLEFLERİN ÖNEMLİ BİR KISMI ELEKTRONİK DEFTER TUTMA VE ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI KAPSAMINA ALINDI

 

    SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR
Sirküler Tarihi: 14.02.2013
Sirküler No      : 2013/16
MEVCUT MÜKELLEFLERİN ÖNEMLİ BİR KISMI ELEKTRONİK DEFTER TUTMA VE ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI KAPSAMINA ALINDI
Bilindiği üzere 14.12.2012 tarih ve 421 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirilen mükellefler belirlenmişti.
Tebliğ’deelektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına dâhil olma zorunluluğu getirilen mükellefler şu şekilde sayılmıştır:
1) 4/12/2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.
b) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı liste ise aşağıdaki gibidir:
 
(III) SAYILI LİSTE
 
 
 
(A) CETVELİ
 
 
G.T.İ.P. NO
Mal İsmi
Vergi
Oranı (%)
Asgari Maktu
Vergi Tutarı (TL)
 
 
 
 
2202.10.00.00.13
Kolalı Gazozlar
25
-
 
 
 
 
2203.00
Malttan üretilen biralar
63
0,63
 
 
 
 
22.04
Taze üzüm şarabı (kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil); üzüm şırası (20.09 pozisyonunda yer alanlar hariç)
(2204.10 köpüklü şaraplar ve 2204.30 diğer üzüm şıraları hariç)
 
 
0
 
 
3,53
 
 
 
 
2204.10
Köpüklü şaraplar
0
23,81
 
 
 
 
22.05
Vermut ve diğer taze üzüm şarapları (bitkiler veya kokulu maddelerle aromalandırılmış) (2205.10.10.00.00, 2205.10.90.00.12 hariç)
 
0
 
32,66
 
 
 
 
2205.10.10.00.00
Alkol derecesi hacim itibariyle % 18 veya daha az olanlar
 
0
 
25,93
 
 
 
 
2206.00
Fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz içeceklerin karışımları
0
3,53
 
 
 
 
2205.10.90.00.12
Alkol derecesi hacim itibariyle % 22'den fazla olanlar
 
0
 
104,87
 
 
 
 
2207.20
Alkol derecesi ne olursa olsun tağyir (denatüre) edilmiş etil alkol ve damıtım yoluyla elde edilen diğer alkollü içkiler
(Alkol derecesi ne olursa olsun tağyir (denatüre) edilmiş etil alkol hariç)
 
 
0
 
 
104,87
 
 
 
 
22.08
Alkol derecesi hacim itibariyle % 80'den az olan tağyir (denatüre) edilmemiş etil alkol; damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler, likörler ve diğer alkollü içecekler      
[(2208.90.91; 2208.90.99) Alkol derecesi hacim itibariyle % 80'den az olan tağyir (denatüre) edilmemiş etil alkol hariç, (2208.20; 2208.50; 2208.60; 2208.70 ve 2208.90 hariç)]
 
 
 
0
 
 
 
104,87
 
 
 
 
2208.20
Üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yolu ile elde edilen alkollü içkiler
0
 


DOSYAYI İNDİR (Sağ Tık/Farklı Kaydet)